ΗΠΑ: Πρότυπο του μακελάρη του Κονέκτικατ ο Μπρέιβικ

ΗΠΑ: Πρότυπο του μακελάρη του Κονέκτικατ ο Μπρέιβικ
Ως είδωλο φαίνεται πως είχε μετατρέψει τον Άντερς Μπρέιβικ που αιματοκύλισε τη Νορβηγία όταν σκότωσε οκτώ ανθρώπους σε κυβερνητικό κτίριο του Όσλο, το οποίο τίναξε στον αέρα και άλλους 69 στο νησί Ουτόγια, κυρίως νεαρά παιδιά που μετείχαν στο συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος. Ο 20χρονος Λανζα σκότωσε εν ψυχρώ 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέντικατ, και σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις είχε βάλει ως στόχο να σκοτώσει όσους γίνεται περισσότερους ανθρώπους προκειμένου να ξεπεράσει τον Μπρέιβικ.

Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε το δίκτυο CBS και σύμφωνα με δύο αξιωματικούς που ερευνούν την διασύνδεση των υποθέσεων, ο Λάνζα ήθελε να ξεπεράσει τον απολογισμό του Μπρέιβικ και γι’ αυτό επιτέθηκε στο δημοτικό σχολείο της πόλης, γιατί θεώρησε πως ήταν εύκολος στόχος και με συγκέντρωνε περισσότερα υποψήφια θύματα!

Μάλιστα λόγω της εμμονής του νεαρού με τα video games, πιστεύεται ότι και κατά την διάρκεια του μακελειού πίστευε πως βρίσκεται σε ένα παιχνίδι και πως ήθελε να πιάσει το μεγαλύτερο σκορ που γινόταν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο