Διακομματική δημοσιονομική επιτροπή παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ κατά 2,4 δισ. δολάρια.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το σχέδιο που κατέθεσαν οι δύο επικεφαλής της επιτροπής που σύστησε ο πρόεδρος Ομπάμα στις αρχές της πρώτης θητείας του, ο Δημοκρατικός Erskine Bowles και ο Ρεπουμπλικάνος Alan Simpson, προτείνει μείωση του ελλείμματος κατά 2,4 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Περίπου το ένα τέταρτο της μείωσης θα προέλθει από μεταρρυθμίσεις στην υγεία και άλλο ένα τέταρτο από μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα. Η υπόλοιπη προσαρμογή θα προέλθει από ένα συνδυασμό υποχρεωτικών περικοπών, αυστηρότερων ορίων στις προαιρετικές δαπάνες και χαμηλότερων τόκων.

«Η πρόταση καλεί επίσης για μια παράλληλα διαδικασία για την εξυγίανση της Κοινωνικής Ασφάλισης και για περαιτέρω δράσεις να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες και τα έσοδα για μεταφορές και τον περιορισμό της ανάπτυξης του κατά κεφαλήν κόστους για την υγειονομική περίθαλψη στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας» σημειώνεται στο σχέδιο.