Κρέας αλόγου σε λαζάνια, συσκευασίας 450 γραμμαρίων, τής εταιρείας Trada του Λουξεμβούργου, εντοπίστηκε σε κατάστημα της αλυσίδας λιανικής πώλησης Interspar, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι επιθεωρητές της Υπηρεσίας Προστασίας Τροφίμων και Καταναλωτή της Σλοβενίας. Η υπηρεσία συνεχίζει τους ελέγχους σε προϊόντα που διατίθενται από διάφορα καταστήματα λιανικής πώλησης, έπειτα από το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων, που διευρύνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). 

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε 350 προϊόντα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Γέρνεϊ Ντρόφενικ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος ανέφερε ότι διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 29 προϊόντα από την Εθνική Υπηρεσία και από αυτά τα 28 ήταν αρνητικά, ενώ μόνο ένα ήταν ύποπτο και γι' αυτόν τον λόγο επαναλήφθηκε ο έλεγχος και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.
   
Πρόκειται για προϊόν που διανεμήθηκε στη σλοβενική αγορά από την κροατική εταιρεία Ledo και παράχθηκε από την εταιρεία Trada του Λουξεμβούργου, διευκρίνισε ο κ. Ντρόφενικ.
   
Το δείγμα του προϊόντος ελήφθη από κατάστημα της αλυσίδας Interspar, όπου το προϊόν διατίθετο προς πώληση.
   
Σύμφωνα με τον κ. Ντρόφενικ, οι σλοβενικές αρχές ενημέρωσαν τις υπηρεσίες της ΕΕ για τα αποτελέσματα των ελέγχων και το ίδιο θα πράξουν μόλις ολοκληρωθούν και οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη.