Την αποφασιστικότητα της ιρλανδικής κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ως απαιτείται από τους διεθνείς δανειστές της χώρας παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα για τις μειώσεις των μισθών, υπογράμμισε την Τετάρτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Έντα Κένι.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, κ. Κένι κάλεσε τα συνδικάτα των αστυνομικών να μην μποϊκοτάρουν τις συζητήσεις και τόνισε πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει επιπλέον αποταμιεύσει 1 δισ. ευρώ ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ έως το 2015.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και να εργαστούν σε μια λύση που θα εγγυάται ένα θετικό μέλλον για τις νέες γενιές.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως οι εν λόγω διαπραγματεύσεις που κατέληξαν σε αδιέξοδο πριν τρία χρόνια μπορεί να οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που θα φτάνουν ακόμα και το 10%.


Πηγή: capital.gr/ Dow Jones Newswires