Γράμματα στα οποία υπόσχεται επιστροφή φόρου στέλνει, σύμφωνα με τους αντιπάλους του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκειμένου να επηρεάσει ψηφοφόρους υπέρ του «Λαού της Ελευθερίας».
Στο πανομοιότυπο γράμμα, το οποίο εστάλη σε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, ο ηγέτης της ιταλικής συντηρητικής παράταξης υπόσχεται την ακύρωση της δυσβάσταχτης φορολογίας στην ακίνητη περιουσία, την οποία έχει επιβάλει η τεχνοκρατική κυβέρνηση Μόντι.

Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι έκανε λόγο για «απάτη», ενώ ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος της «Πολιτικής Επανάστασης» Αντόνιο Ινγκρόια μίλησε για «έγκλημα» εξαγοράς ψήφων.

Ο κ. Μπερλουσκόνι έχει συμπεριλάβει την κατάργηση της συγκεκριμένης φορολογίας και την επιστροφή φόρου στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ωστόσο η μορφή της αποστολής επιστολών εξόργισε τους αντιπάλους του.

Η επιστολή έφτασε σε κατοικίες Ιταλών μέσα σε φάκελο ο οποίος δίνει την εντύπωση κρατικού εγγράφου και πάνω στον οποίο αναγράφεται: «Σημαντική Ενημέρωση: επιστροφή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2012».

Στο γράμμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναφέρεται ότι η επιστροφή θα γίνει είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού είτε απευθείας στο πλησιέστερο ταχυδρομείο.

Ο φάκελος εστάλη σε εκατομμύρια νοικοκυριά στη Σικελία, στη Βένετο, στην Καμπάνια και στη Λομβαρδία, περιοχές οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν κρισιμότατες για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο ειδικός φόρος στην ακίνητη περιουσία, ο οποίος αγγίζει το 0,4% της αξίας της, είναι το λιγότερο δημοφιλές μέτρο της κυβέρνησης Μόντι στην προσπάθειά της να επαναφέρει την δημοσιονομική ισορροπία.

Ο Καβαλιέρε έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η πρώτη κατοικία είναι ιερή και δεν πρέπει να φορολογείται.

Ο Μάριο Μόντι, απερχόμενος πρωθυπουργός και επικεφαλής συμμαχίας κεντρώων και κεντροδεξιών πολιτικών δυνάμεων, υπογράμμισε σκωπτικά ότι όταν σημείωνε πως ο Μπερλουσκόνι θα προσπαθήσει να εξαγοράσει την ψήφο των Ιταλών με κρατικό χρήμα, δεν περίμενε ότι ο δεύτερος θα το έκανε «κατά γράμμα».


Πηγή: naftemporiki.gr