Θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο Λίβανο απειλεί να πλήξει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός των ανταρτών, σε μια ενέργεια που κλιμακώνει την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο στρατηγός Σελίμ Ιντρίς, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, απείλησε ότι οι αντάρτες θα επιτεθούν σε θέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, την οποία κατηγόρησε ότι βομβαρδίζει συριακές κοινότητες.

«Το καινούριο στοιχείο αυτήν την εβδομάδα είναι ότι η Χεζμπολάχ άρχισε να βομβαρδίζει τα χωριά γύρω από το Κουσέιρ (σ.σ. τα οποία ελέγχονται από τους αντάρτες) και αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε (...). Ανακοινώσαμε χθες ότι αν αυτό δεν σταματήσει μέσα σε 48 ώρες ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα απαντήσει», είπε ο αποστάτης στρατηγός.

«Έχουμε αποδείξεις ότι εδώ και καιρό η Χεζμπολάχ στέλνει μαχητές της σε διάφορες περιοχές της Συρίας, κυρίως στη Χομς και τη Δαμασκό, για να στηρίξει το στρατό του Άσαντ», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «πυρά» που προήλθαν από το λιβανέζικο χωριό Ζέιτα, στην κοιλάδα Μπεκάα, στα σύνορα των δύο χωρών.

«Θεωρούμαστε ο νόμιμος στρατός του συριακού λαού και έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου να παρέμβουν, όμως μέχρι τώρα δεν πήραμε απάντηση», υποστήριξε ο στρατηγός ο οποίος αποστάτησε κι εντάχθηκε στους αντάρτες τον Ιούλιο του 2012.

Μαχητικό κατέρριψαν οι αντάρτες

Νωρίτερα, Σύροι αντάρτες κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος στην επαρχία της Δαμασκού, μετά από αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

«Οι αντάρτες κατέρριψαν ένα μαχητικό που πετούσε στην περιοχή της δυτικής Γούτα, στην επαρχία της Δαμασκού», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο διευθυντής της οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε στην περιοχή της κοινότητας Χαμουρίγε, στα ανατολικά της πρωτεύουσας.