Νέο επικεφαλής ερευνών διόρισαν οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Αφρικής στην υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, μετά την επιβεβαίωση ότι ο νυν επικεφαλής, Χίλτον Μπόθα, αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας. Η αλλαγή ανακοινώθηκε μετά την τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, στο τέλος της οποίας θα αποφασιστεί αν ο χρυσός παραολυμπιονίκης θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι, μέχρι να δικαστεί για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους αρνείται την κατηγορία της δολοφονίας εκ προμελέτης που του έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας ότι τη σκότωσε κατά λάθος επειδή νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη.

Η Στέενκαμπ πέθανε αφού δέχτηκε τρεις σφαίρες στο σπίτι του κ. Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της σημερινής ακρόασης, ο επικεφαλής της υπεράσπισης Μπάρι Ρου ζήτησε ελάφρυνση της κατηγορίας για δολοφονία εκ προμελέτης και πρόσθεσε ότι οι αποκαλύψεις για τον επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών υπονόμευσαν τα επιχειρήματα των κατηγόρων.

Την Παρασκευή το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αν ο αθλητής θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι.


Και η Nike εγκαταλείπει τον Πιστόριους

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον αθλητή.

«Πιστεύουμε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δικαιούται μιας ορθής διεξαγωγής της δίκης και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά», τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της. Χθες Τετάρτη, η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins απέσυρε την διαφήμισή της με τον Πιστόριους.