Και η κόντρα καλά κρατεί. Ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο κάποτε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνέκρινε με φύλακα σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, προειδοποίησε σήμερα τους Ιταλούς να μην ψηφίσουν στις εκλογές τον Καβαλιέρε.
«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει ήδη οδηγήσει την Ιταλία σε μία οξεία οικονομική πτώση με ανεύθυνη συμπεριφορά στην κυβέρνηση και τις προσωπικές του αταξίες», δήλωσε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Μπερλουσκόνι έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή και δικάζεται για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη ιερόδουλη, τη Ρούμπι Καρίμα.

Σε σχόλιά του, τα οποία δεν δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα, αλλά εστάλησαν στο έντυπο πριν από τη δημοσίευση, ο Σουλτς καλεί τους Ιταλούς να ψηφίσουν για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Πολλά διακυβεύονται στις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ των οποίων το να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί η εμπιστοσύνη την οποία εδραίωσε ως πρωθυπουργός ο Μάριο Μόντι. Είμαι πολύ σίγουρος ότι οι ιταλοί ψηφοφόροι θα πάρουν τη σωστή απόφαση για τη χώρα τους» είπε.

Ο Μάρτιν Σουλτς έρχεται να προστεθεί στη λίστα των γερμανών πολιτικών που εξέφρασε ανησυχία για μία πιθανή επιστροφή του Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας- κυρίως για το ότι θα αναχαιτίσει την διαδικασία εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχει βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη.

Κρατάει χρόνια αυτή η... κολόνια

Οι σχέσεις του σοσιαλδημοκράτη Σουλτς και του Μπερλουσκόνι είναι τεταμένες εδώ και καιρό.

Το 2003, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε ότι θα πρότεινε τον Σουλτς, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στην πολιτική του, για τον ρόλο ενός «κάπο» ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης σε κινηματογραφική ταινία.

«Κάπο» ονομαζόταν ο κρατούμενος στο στρατόπεδο που είχε προνόμια, επειδή επιτηρούσε τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Στη συνέχεια, ο Μπερλουσκόνι ανασκεύασε τα σχόλιά του λέγοντας ότι ειρωνευόταν κι ότι αναφερόταν σε μία κωμική τηλεοπτική σειρά.