Η τουρκική κυβέρνηση ενέκρινε αίτημα αντιπροσωπείας Κούρδων πολιτικών να επισκεφθεί τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Αξιωματούχος του υπουργείου είπε ότι η αντιπροσωπεία την οποία συγκροτούν ο Σιρί Σουρέγια Οντέρ, ο Αλτάν Ταν και η Περβίν Μπουλντάν, θα επισκεφθεί τον Οτσαλάν το Σάββατο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στην προσπάθεια που ξεκίνησε στην Άγκυρα τον Οκτώβριο για διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που κρατείται στη φυλακή του Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ορίζοντας ένα πλαίσιο για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι.

Ωστόσο δεν υπάρχουν σημάδια μεγάλης προόδου από τότε που δύο κούρδοι πολιτικοί συνάντησαν τον Οτσαλάν στις 3 Ιανουαρίου.    

Παλαιότερα δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι ο Οτσαλάν θα καλούσε τα μέλη του ΡΚΚ σε κατάπαυση του πυρός μέσω της κουρδικής αυτής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας για αποχώρηση του ΡΚΚ από το τουρκικό έδαφος και τέλος τον αφοπλισμό του, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις υπέρ των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας.