Χρονικό διάστημα μίας ώρας χρειάστηκε να παρέλθει, προτού οι φρουροί του «κρατούμενου Χ» στις ισραηλινές φυλακές συνειδητοποιήσουν ότι ο πράκτορας της Μοσάντ είχε αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, μολονότι το κελί του Μπεν Ζίγκιερ (όπως ήταν το όνομα του «κρατούμενου Χ») στις φυλακές υψίστης ασφαλείας κοντά στο Τελ Αβίβ ήταν εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης, οι φρουροί του δεν τον αντιλήφθηκαν να κρέμεται από ένα σεντόνι του κρεβατιού του μέσα στο λουτρό του κελιού.

«Για κάποιον άγνωστο λόγο, κανένας από τους δεσμοφύλακες δεν τον είδε να το κάνει» αναφέρεται στο κείμενο του άρθρου.

Η λαϊκή εφημερίδα επισημαίνει πως υπήρχε μεν μία κάμερα για να καλύπτει το χώρο του λουτρού, αλλά μόνο το κεφάλι του έως το ύψος του λαιμού, προς σεβασμό των ιδιαίτερων ιδιωτικών στιγμών του.

«Είναι έπειτα από μία ώρα, που οι φρουροί παρατήρησαν πως ο κρατούμενος δεν φαινόταν πουθενά μέσα στις ζώνες που καλύπτονταν από τις τέσσερις κάμερες. Τότε, έσπευσαν αμέσως στο κελί και ανακάλυψαν το άψυχο κορμί του να κρέμεται από το ντους» προσθέτει η εφημερίδα Γεντιότ Αχαρόνοτ.

Ο 34χρονος Αυστραλοϊσραηλινός σραηλινός δικηγόρος κρατούμενος, που είχε στρατολογηθεί από τη Μοσάντ, είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2010, διότι είχε διοχετεύσει πληροφορίες για τις ισραηλινές επιχειρησιακές αποστολές στις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.