Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε απόψε θέσεις ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, δήλωσαν τοπικές στρατιωτικές πηγές.

Τουρκικά αεροπλάνα έπληξαν 12 στόχους στα βουνά Καντίλ, μια περιοχή του βόρειου Ιράκ, όπου το PKK έχει βάσεις, δήλωσαν οι πηγές αυτές, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

Η ένοπλη πτέρυγα του PKK, οι Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας (HPG), επιβεβαίωσαν τις επιδρομές, διευκρινίζοντας ότι διήρκεσαν μια ώρα και είχαν ως στόχο δύο χωριά και τα περίχωρά τους στις περιοχές του Καντίλ και της Μπετίνα, μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News.

Οι βόμβες προκάλεσαν ζημιές στα περιβόλια και στους αμπελώνες των δύο χωριών-το Λέουτσε και το Ντεργκίν-σύμφωνα με τις HPG, οι οποίες δεν ανέφεραν την ύπαρξη θυμάτων.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κατά την ημέρα που το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξέταζε ένα αίτημα για να επισκεφθούν Κούρδοι βουλευτές τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μια πρωτοβουλία που θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Άγκυρας και των ανταρτών που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο.