Οι επτά Γάλλοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, που απήχθησαν την Τρίτη στο Καμερούν κρατούνται «αναμφίβολα σε δύο ομάδες», ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι το Παρίσι συνεργάζεται στενά με τη Νιγηρία και το Καμερούν για την απελευθέρωση των ομήρων.

Βασική προτεραιότητα είναι «αρχικά να βρούμε το ακριβές σημείο όπου κρατούνται, αναμφίβολα σε δύο ομάδες» και στη συνέχεια να εξεταστεί το «πώς θα μπορούσαμε να τους απελευθερώσουμε» είπε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές της Νιγηρίας και του Καμερούν για να εντοπίσουμε την περιοχή όπου κρατούνται» οι όμηροι, πρόσθεσε.

Επτά Γάλλοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, απήχθησαν την Τρίτη στο βόρειο Καμερούν, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή όμως ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν κατηγόρησε την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία δρα στη βορειοανατολική Νιγηρία.

«Έχουμε ορισμένες δυνάμεις που δεν βρίσκονται μακριά», αφού Γάλλοι στρατιώτες σταθμεύουν στην Ντζαμένα, την πρωτεύουσα του Καμερούν, πρόσθεσε ο Ολάντ τονίζοντας ότι «το καλύτερο είναι να εργαστούμε διακριτικά».