Διόλου ευνοϊκή εξέλιξη χαρακτηρίζεται η αναπνευστική ανεπάρκεια από την οποία πάσχει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε από την Κούβα όπου νοσηλεύτηκε για δύο μήνες σε νοσοκομείο της Αβάνας στην Κούβα και υποβλήθηκε σε χειρουρική επέμβαση για τον καρκίνο.
Οπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιλέγκας η μετεγχειρητική αναπνευστική ανεπάρκεια εξακολουθεί να υφίσταται και η τάση αυτή δεν είναι ευνοϊκή.

«Συνεχίζεται η θεραπεία του», ανέφερε ο υπουργός, σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα στη χώρα.

«Ο ασθενής παραμένει σε επικοινωνία με τους συγγενείς του, την κυβερνητική ομάδα, και είναι σε στενή συνεργασία με την ιατρική ομάδα», προστίθεται στη δήλωση που αφορά την υγεία του Ούγκο Τσάβες.

Οι υποστηρικτές του, προσεύχονται ο σοσιαλιστής πρόεδρος να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή, αλλά πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι ο Τσάβες επέστρεψε στη Βενεζουέλα ώστε να παραιτηθεί και να υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας, ή απλά για να πεθάνει στην πατρίδα του.