Ο νυν υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας, ο Άλι Λάραγεντ, επελέγη από το κόμμα του, το ισλαμιστικό Ενάχντα, ως υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης του ισλαμιστικού κινήματος Ρασίντ Γανούσι από τη σελίδα του στο Facebook και επιβεβαίωσε αξιωματούχος του κόμματος και ο γιος του ηγέτη του, ο Μουάντ Γανούσι.
«Είναι επισήμως ο υποψήφιος του Ενάχντα για την πρωθυπουργία», δήλωσε ο Μουάντ Γανούσι.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο πατέρας του και ο Άλι Λάραγεντ πρόκειται να μεταβούν στην προεδρία για να υποβάλουν την υποψηφιότητα. Ο αρχηγός του κράτους, ο Μονσέφ Μαρζούκι, θα πρέπει να δεχθεί το διορισμό αυτό για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση ο νυν υπουργός Εσωτερικών.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Χαμάντι Τζεμπάλι παραιτήθηκε στην αρχή της εβδομάδας αφού απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών εξαιτίας της αντίθεσης του Ενάχντα.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε στόχο την έξοδο της χώρας από τη χειρότερη πολιτική κρίση που έχει αντιμετωπίσει από την επανάσταση του Ιανουαρίου 2011 και την οποία προκάλεσε η δολοφονία, στις 6 Φεβρουαρίου, του αντιισλαμιστή αντιπολιτευόμενου πολιτικού Σόκρι Μπελάιντ.