Με σοβαρά εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού 21χρονος Αιγύπριος, μετά την «προσγείωση» στο κρεβάτι του βόμβας μολότοφ.
Το σπίτι που διαμένει ο νεαρός, μαζί με συμπατριώτες του στο Τραχώνι, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Άγνωστοι εκσφενδόνιζαν κατά του σπιτιού αναμμένες μπουκάλες με εύφλεκτο υγρό, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή και θέτοντας σε υπαρκτό κίνδυνο τη ζωή των ενοίκων του υποστατικού που είχαν βάλει στόχο. Μια από τις μολότοφ έσπασε το τζάμι παραθύρου με αποτέλεσμα να πέσει στο κρεβάτι όπου κοιμόταν ο 21χρόνος και να πιάσει φωτιά. Ο νεαρός δεν πρόλαβε να προφυλαχτεί, οι φλόγες τον τύλιξαν κι όπως αργότερα διαγνώστηκε στο νοσοκομείο υπέστη εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού.

Οι δράστες έριξαν τις μολότοφ στο σπίτι όπου διαμένουν συνολικά οκτώ Αιγύπτιοι που ζουν νόμιμα κι εργάζονται σε συνεργείο συλλογής φρούτων της περιοχής.  Την ώρα της επίθεσης στο σπίτι βρισκόταν δύο εξ αυτών. Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην σκηνή για έρευνες και ανακρίσεις. Οι επιτιθέμενοι είχαν προλάβει κι απομακρυνθεί από τον χώρο. Όπως εκτιμάται εκ πρώτης, από την Αστυνομία, πιθανόν η επίθεση με τις μολότοφ να έγινε από άλλη ομάδα αλλοδαπών, που βλέπουν ανταγωνιστικά την απασχόληση των συγκεκριμένων αλλοδαπών στα περβόλια της περιοχής Τραχωνίου-Φασουρίου. 

Αν και τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν ακόμη διακριβωθεί, η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από τη ρίψη μολότοφ εναντίον οικίας Αιγυπτίων, που εργοδοτούνται νόμιμα στο νησί, κρύβονται νεαρά πρόσωπα.

Αυτό ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι στις καταθέσεις τους, οι 8 αλλοδαποί ανέφεραν πως δεν έχουν διαφορές και δεν υποψιάζονται οποιονδήποτε.


Πηγή: kathimerini.com.cy