Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Πορτ Σάιντ, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ η απεργία που έχει κηρυχθεί στην πόλη συνεχίζεται για έκτη ημέρα.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, από το οποίο προέρχεται. Κατήγγειλαν επίσης το υπουργείο Εσωτερικών ως υπεύθυνο για το θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων σε συγκρούσεις με την αστυνομία τον περασμένο μήνα.

Τα περισσότερα εργοστάσια και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά όλη την εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα των συγκρούσεων που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 ντόπιων φιλάθλων οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε βίαιες, πολύνεκρες συγκρούσεις μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, πέρσι.

Ο πρόεδρος Μόρσι, ο οποίος κάλεσε το στρατό για να επιβάλει την τάξη και κήρυξε το Πορτ Σάιντ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις ταραχές του Ιανουαρίου, υποσχέθηκε την Τρίτη ότι θα επενδυθούν στην πόλη 400 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 44,4 εκατομμύρια ευρώ) και ότι θα προωθήσει νομοσχέδιο με το οποίο θα δημιουργηθεί μια ελεύθερη ζώνη στην περιοχή.