Σήμερα οι ψηφοφόροι αποφασίζουν για τους ίδιους και για όλους, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, μετά από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Ο κ. Μαλάς υπογράμμισε ότι οι σημερινές εκλογές είναι τόσο κρίσιμες, ώστε κανένας δεν μπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του σε παθητικό θεατή και άλλοι να αποφασίσουν για το μέλλον του, το μέλλον των νέων, της μεσαίας τάξης, των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, των εργαζόμενων, των επιστημόνων και της τρίτης ηλικίας.

«Ως Κύπριοι αποφασίζουμε ποια πορεία θα επιλέξουμε, σε σχέση με την διαχείριση της οικονομίας, του Κυπριακού και του φυσικού μας πλούτου. Αποφασίζουμε όμως και ως Κύπριοι πολίτες, μιας ημικατεχόμενης πατρίδας και αναλογιζόμαστε τις προσωπικές, αλλά και συλλογικές ευθύνες για να απαλλαγούμε από την κατοχή» επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι αποφασίζουν ως πολίτες μιας χώρας, η οποία σε λίγα χρόνια θα μπει στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη «και γι' αυτό πρέπει να αποφασίσουμε τον προσανατολισμό μας, αλλά και τις συμμαχίες που η χώρα μας πρέπει να συνάψει μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικό πλαίσιο».