Βέλγος σκοτώθηκε με πυροβολισμούς αργά χθες Σάββατο στο τουριστικό παραθαλάσσιο Ακαπούλκο (Μεξικό, πολιτεία Γκερέρο), πολύ κοντά στο στάδιο που πρόκειται να φιλοξενήσει το διεθνές τουρνουά του τένις, αν και η γύρω περιοχή φυλάσσεται από τέσσερις χιλιάδες αστυνομικούς μετά τον βιασμό έξι Ισπανίδων νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, αναφέρει σήμερα ο δήμος του Ακαπούλκο. Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος, που ήταν 58 ετών. Το ονοματεπώνυμό του είναι Γιάν Σάρενς.

Από την αστυνομική έρευνα, προκύπτει ότι το θύμα δέχθηκε ένοπλη επίθεση με σκοπό την ληστεία και ότι υπέκυψε στα τραύματά του πολύ κοντά στο ιδιωτικής χρήσης σπορ αυτοκίνητό του.

Στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης Ντιντιέ Ρέιντερς που ασκεί καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών παράλληλα, συλλυπήθηκε ήδη τους συγγενείς του Σάρενς.

--Την 4η Φεβρουαρίου έξι Ισπανίδες τουρίστριες βιάστηκαν μέσα στο κατάλυμά τους.

Οι έξι άντρες που συνελήφθησαν, στην ανάκριση ομολόγησαν ότι ασέλγησαν.

--Εδώ και πολλά χρόνια στο Ακαπούλκο λαμβάνουν χώρα δοσοληψίες με ναρκωτικά αλλά οι πολυάριθμοι τουρίστες που προτιμούν το θέρετρο, έως τώρα δεν έρχονταν αντιμέτωποι με την εγκληματική βία.