Τα καθήκοντά της ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανέλαβε σήμερα η Παρκ Γκεούν-χιέ, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες της εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στα πολιτικά ήθη της χώρας και, πιθανώς, στις σχέσεις της με τη Βόρεια Κορέα.    
Αντίθετα με τους προκατόχους της, η 61 ετών σήμερα Παρκ Γκεούν-χιέ γνωρίζει καλά το προεδρικό μέγαρο όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια πριν αναλάβει, μετά τη δολοφονία της μητέρας της, τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας στο πλευρό του πατέρα της Παρκ Τσουνγκ-χι, που άσκησε την προεδρία επί 18 χρόνια.  

Η Παρκ Γκεούν-χιέ σπούδαζε στη Γαλλία το 1974 όταν ο πατέρας την κάλεσε πίσω, μετά τη δολοφονία της μητέρας της από έναν υποστηρικτή του κομμουνιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Πέντε χρόνια αργότερα, ο πατέρας της δολοφονήθηκε από τον επικεφαλής των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών και η ίδια εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μέχρι το 1998, οπότε εξελέγη βουλευτής.

Η Παρκ, 60 ετών, δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έχει παιδιά, κατάσταση την οποία κατόρθωσε να μετατρέψει σε εκλογικό πλεονέκτημα απέναντι σε έναν πληθυσμό κουρασμένο από οικογενειακά σκάνδαλα διαφθοράς πολλών προέδρων.