Ο φυλακισμένος ηγέτης των κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα κηρύξει κατάπαυση του πυρός την κουρδική Πρωτοχρονιά, στις 21 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, π ηγέτης του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), πραγματοποιεί ειρηνευτικές συνομιλίες με την Τουρκία από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ το σαββατοκύριακο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία κούρδων πολιτικών για να συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στις συνομιλίες αυτές, που πραγματοποιούνται στη φυλακή του νησιού Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, (ο Οτσαλάν) άφησε να εννοηθεί ότι το PKK ενδέχεται να αποφυλακίσει τους τούρκους στρατιωτικούς και κρατικούς λειτουργούς που κρατεί, σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασαν οι κούρδοι πολιτικοί.

Σύμφωνα με την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) του Ντιγιάρμπακιρ, το PKK κρατεί εννέα άτομα, περιλαμβανομένων στρατιωτών και δημοσίων υπαλλήλων.

Πολλές εφημερίδες σήμερα αναφέρονται σε λεπτομέρειες ενός χρονοδιαγράμματος για τον τερματισμό της σύγκρουσης η οποία διαρκεί 28 χρόνια και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους.