Οι βουλευτικές εκλογές του Απριλίου πρόκειται να οδηγήσουν τη χώρα στο «χάος», προειδοποίησε την Κυριακή ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2005, ο οποίος απηύθυνε το Σάββατο έκκληση για μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών κάνοντας λόγο για «απάτη», τα βασανιστήρια, οι απαγωγές και η απουσία κοινωνικής δικαιοσύνης εξακολουθούν να αποτελούν γάγγραινα για την αιγυπτιακή κοινωνία.

Σε δηλώσεις του στο BBC ο Ελ Μπαραντέι τόνισε ότι η διατήρηση των συνθηκών αυτών απειλεί να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο του «απόλυτου χάους και της αστάθειας».

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι τροποποίησε το Σάββατο την ημερομηνία των εκλογών μετά τις διαμαρτυρίες της κοινότητας των Κοπτών, των χριστιανών της Αιγύπτου, οι σημαντικές γιορτές των οποίων συνέπιπταν με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας προγραμματίστηκε για τις 22 Απριλίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε τέσσερις φάσεις και θα διαρκέσουν ως τον Ιούνιο.

«Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα στον κόσμο εδώ, αλλά και εκτός Αιγύπτου και να του πούμε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία και ότι δε συμμετείχαμε στην εξέγερση πριν από δυο χρόνια για να βρεθούμε τώρα μπροστά σε μια ανακύκλωση του καθεστώτος του (Χόσνι) Μουμπάρακ», τόνισε ο ΕλΜπαραντέι.

Πηγή: skai.gr