Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα επτά Κολομβιανούς πληρωμένους δολοφόνους οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν μια σειρά εγκληματικών ενεργειών στην Ισπανία.

Οι επτά συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει μια «υπηρεσία» που εκτελούσε δολοφονίες, απαγωγές και ξυλοδαρμούς εμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι δεν πλήρωναν τα χρέη τους στα κολομβιανά καρτέλ. Συναντιόνταν συνήθως σε ένα εστιατόριο στο Λεχάνες, κοντά στη Μαδρίτη και επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας συνθηματική γλώσσα. Για παράδειγμα η φράση «στέλνω λουλούδια» σε κάποιον σήμαινε ότι θα τον σκότωναν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για τις υπηρεσίες τους οι δράστες χρέωναν στα κολομβιανά καρτέλ το μισό του ποσού που χρωστούσε το θύμα.

Ένας Ισπανός τους είχε προσλάβει για να «κανονίσουν» μια οφειλή, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ωστόσο, κατά τους 16 μήνες που οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν οι επτά δεν φαίνεται να διέπραξαν κάποιο έγκλημα σε ισπανικό έδαφος.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Ιγνάθιο Κοσίδο είπε ότι κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνες, πιστόλια, εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών και πυροκροτητές. Οι επτά ύποπτοι επρόκειτο να παραδώσουν ένα μέρος του οπλισμού αυτού σε ένα μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών που δρα στη Βαλένθια.