Το μετρό του Λονδίνου είναι από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, μετρώντας τουλάχιστον 150 χρόνια ζωής, ενώ οι σκοτεινές στοές του έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με παράξενες ιστορίες και αστικούς μύθους για άυλα πλάσματα που κινούνται στις σκιές. Η πιο πρόσφατη ιστορία είναι αυτή ενός εργάτη που επέζησε υπό μυστηριώδεις συνθήκες από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα.Ο σταθμός του Άλντγκειτ στο Λονδίνο κατασκευάστηκε το 1876 στο σημείο όπου 200 χρόνια πριν υπήρχε μαζικός τάφος περίπου 1.000 θυμάτων της επιδημίας μαύρης πανούκλας που είχε χτυπήσει την Ευρώπη το 1665. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού, οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες είχαν την… τιμητική τους, ενώ οι εργαζόμενοι ορκίζονταν ότι έβλεπαν λευκές φιγούρες να κινούνται στο σκοτάδι.


Οι μύθοι, ωστόσο, άρχισαν να οργιάζουν ξανά, όταν ένας τεχνικός που εργαζόταν στις γραμμές γλίστρησε και έπεσε πάνω σε σιδηροτροχιά με ρεύμα 20.000 βολτ. Όμως, αντί να πεθάνει, ο τεχνικός γλύτωσε με πολύ ελαφρά τραύματα και ανάρρωσε πλήρως. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που έτρεξαν κοντά του και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο συνάδελφός τους είχε επιζήσει δήλωσαν αργότερα ότι, όταν κινήθηκαν αρχικά προς το μέρος του, είδαν δίπλα του μία λευκοντυμένη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εξαφανίστηκε, όταν πλησίασαν.


Το σκοτάδι και το φως στις υπόγειες στοές παίζουν περίεργα παιχνίδια με τα μάτια, ωστόσο η οποιαδήποτε λογική εξήγηση δεν ανακουφίζει τους ντόπιους, οι οποίοι κινούνται με δέος στον συγκεκριμένο σταθμό.