Πυρκαγιά ξέσπασε, χθες το βράδυ, στα γραφεία της εταιρείας ενέργειας EVN στο Πλόβντιβ, όπως ανακοίνωσαν, σήμερα, οι αστυνομικές αρχές της πόλης που εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρηστικής επίθεσης. Άγνωστοι πέταξαν στο εξωτερικό του κτιρίου της εταιρείας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό), ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν στην κατοχή τους τα σχετικά ευρήματα από την έρευνα που διενήργησαν στο χώρο.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", οι αρχές του 2ου αστυνομικού τμήματος της πόλης του Πλόβντιβ έλαβαν πληροφορίες, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ότι άγνωστος έχυσε εύφλεκτο υγρό σε μια πλευρά της πρόσοψης των γραφείων της εταιρείας, στην πλατεία 6ης Σεπτεμβρίου στο Πλόβντιβ, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχθεί στις φλόγες.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί του 5ου τμήματος στο Πλόβντιβ ενημερώθηκαν ότι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο της εταιρείας EVN, που ήταν σταθμευμένο σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Η εταιρεία EVN, ένας από τους διανομείς ηλεκτρικού ρεύματος στη νότια και νοτιοανατολική Βουλγαρία, βρέθηκε, πρόσφατα, στο "στόχαστρο" των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται, σε όλη τη χώρα, για τους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.