Την απόφασή του να μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν σε πολλούς γύρους, από τα τέλη Απριλίου, ανακοίνωσε το «Λαϊκό Ρεύμα», κόμμα της αριστερής πτέρυγας της κοσμικής αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο.

Πρόκειται για το κόμμα του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου Χαμντίν Σαμπάχι.

Το κόμμα, το οποίο κινείται στο χώρο του αριστερού νασερισμού, ανακοίνωσε επίσης ότι θα απέχει και από τον εθνικό διάλογο τον οποίο εξήγγειλε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Δεν θα συμμετάσχουμε ούτε στον εθνικό διάλογο ούτε στις εκλογές», υπογράμμισε ο Χέμπα Γιάσιν, εκπρόσωπος του κόμματος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Γιάσιν σημείωσε ότι η αποχή του Λαϊκού Ρεύματος είναι έμπρακτη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι ο εκλογικός νόμος διαμορφώθηκε χωρίς να υπάρξει σχετική διαβούλευση της ισλαμιστικής κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το μποϊκοτάζ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, είναι ταυτόχρονα και μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην «κατασταλτική πολιτική» του καθεστώτος Μόρσι, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Γιάσιν, δεν οδηγεί παρά σε νέα αιματοχυσία και σε πολιτικά αδιέξοδα.

Ο Χαμντίν Σαμπάχι είχε καταλάβει την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, πίσω από τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι και τον προερχόμενο από το στρατόπεδο του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, Αχμέντ Σαφίκ.