Το δολοφόνο του στελέχους της κοσμικής αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελάιντ έχει ταυτοποιήσει η τυνησιακή αστυνομία, σύμφωνα με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Τυνησίας Αλί Λαραγέντ.
Ο τυνήσιος πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι ήδη οι αρχές έχουν εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τη σύλληψη του δράστη.

Πηγή των αρχών ασφαλείας της Τυνησίας είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι ήδη έχει συλληφθεί ένας ακραίος ισλαμιστής ο οποίος συνδέεται με τη δολοφονία Μπελάιντ στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Λαραγέντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομία έχει συλλάβει τρία άτομα τα οποία ανήκουν στο σκληροπυρηνικό ισλαμιστικό σαλαφιστικό ρεύμα.

«Έχουμε ήδη ταυτοποιήσει το δολοφόνου του Μπελάιντ, ο οποίος όμως αυτή τη στιγμή διαφεύγει. Η αστυνομία βρίσκεται σε αναζήτησή του», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας.

Η δολοφονία του Σόκρι Μπελάιντ, ο οποίος ανήκε στην αριστερή πτέρυγα της κοσμικής αντιπολίτευσης, έγινε αιτία για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη βορειοαφρικανική χώρα από την πτώση του καθεστώτος του Ζιν Αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Τελικώς, οδήγησαν και στην πτώση της κυβέρνησης του μετριοπαθούς ισλαμιστή Χαμάντι Τζεμπάλι, μετά την αποτυχία του να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών.