Απορρίφθηκε τελικά η προσφυγή του Ντομινίκ Στρος- Καν κατά της κυκλοφορίας του βιβλίου της πρώην ερωμένης του με τίτλο «Η Ωραία και το Τέρας».
Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κέρδισε όμως αποζημίωση ενώ σε κάθε βιβλίο θα εμπεριέχεται ένα ένθετο με τις αντιρρήσεις του.

Ο Γάλλος πολιτικός και πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε το Μάιο του 2011, πέτυχε ουσιαστικά μισή νίκη έναντι του βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στην γαλλική αγορά και το οποίο τον χαρακτηρίζει «μισό άνθρωπο, μισό γουρούνι».

Το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, την οποία θα πρέπει να καταβάλλει η συγγραφέας-πρώην ερωμένη του Ντομινίκ, Μαρκέλα Γιακούμπ και ο εκδότης της, καθώς και 25.000 ευρώ επιπλέον από το ενημερωτικό περιοδικό Le Nouvel Observateur. Το περιοδικό επίσης διετάχθη να φιλοξενήσει στο μισό εξώφυλλό του την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι δικηγόροι του Στρος Καν είχαν ζητήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και την τοποθέτηση διευκρινιστικού ένθετου στα πρώτα 40.000 αντίτυπα, που έχουν τυπωθεί και κυκλοφορούν από σήμερα, 27 Φεβρουαρίου.