Νέα διάσταση παίρνει η ιστορία της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ, καθώς όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Star το 29χρονο μοντέλο κυοφορούσε τον καρπό του έρωτα της με τον 26χρονο Παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους. Ωστόσο, η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας διαψεύδει τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στον Τύπο της Νοτίου Αφρικής, είναι πολύ πιθανό η Στέενκαμπ να ενημέρωσε τον Πιστόριους για την εγκυμοσύνη την ημέρα που δολοφονήθηκε. 
 
«Η αστυνομία πιστεύει πως το μυστικό της εγκυμοσύνης ήταν αυτό που οδήγησε στα άκρα τον αθλητή με αποτέλεσμα να την πυροβολήσει», ανέφερε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση. 

Ο Μάικ Στέενκαμπ, ο θείος της Ρίβα και εκπρόσωπος της οικογένειας, με δηλώσεις του σήμερα και διέψευσε τα δημοσιεύματα, συμπληρώνοντας ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο η μητέρα της, June, θα το γνώριζε. «Ο ιατροδικαστής θα είχε δει αν η Ρίβα ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια της νεκροψίας και από αυτή τη διαδικασία δεν έγινε γνωστό κάτι τέτοιο.

Μάλλον είναι μια είδηση που προέρχεται από το άλλο στρατόπεδο, αυτό που προσπαθεί να κερδίσει συμπάθεια στο πρόσωπο του Oscar», δήλωσε ο Στέενκαμπ στο Times Live.