Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται σήμερα σε πολλές πόλεις και προάστια γύρω από την πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια των αντικαθεστωτικών ανταρτών να καταλάβουν την Δαμασκό, που διαρκεί εβδομάδες, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση. Πέρα από τις ανταλλαγές πυρών, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί στην Νταράγια, προπύργιο των ανταρτών που ο τακτικός στρατός επιδιώκει να ανακαταλάβει, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην περιοχή εστάλησαν ενισχύσεις του στρατού, κατά την ίδια πηγή.

Η Ζαμάλκα και η Ζαμπάντανι, αντίστοιχα βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Συρίας, είναι επίσης θέατρο συγκρούσεων, ενώ αναφέρθηκαν βομβαρδισμοί στην Ιρμπίν, βόρεια.

Εδώ και μήνες το πυροβολικό και η πολεμική αεροπορία των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας βομβαρδίζουν συνοικίες της Δαμασκού που αποτελούν ορμητήρια των ανταρτών, ώστε να απωθηθούν οι ομάδες τους που πλησιάζουν στην πρωτεύουσα.

«Νέα προσπάθεια να διασπαστεί η άμυνα της πρωτεύουσας, εκατοντάδες τρομοκράτες νεκροί», τιτλοφόρησε το πρωτοσέλιδό της σήμερα η εφημερίδα αλ Ουάταν, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στην πρωτεύουσα από το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε απόπειρα εισβολής από τους αντάρτες στο βορειοανατολικό τομέα της Δαμασκού.

Εξάλλου στην επαρχία Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες κοντά στην Αστυνομική Ακαδημία στην Χαν αλ Άσαλ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Χθες Τρίτη τουλάχιστον 134 άνθρωποι, ανάμεσά τους 52 πολίτες, 48 αντάρτες και 34 στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία.