current views are: 1

27 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση12:19

Θανάσιμη επίθεση λευκού καρχαρία στη Νέα Ζηλανδία

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σήμερα στη Νέα Ζηλανδία από την επίθεση λευκού καρχαρία, μία από τις σπάνιες μοιραίες επιθέσεις καρχαρία στη χώρα, γεγονός που οδήγησε τους ναυαγοσώστες να ανοίξουν πυρ για να τού αποσπάσει το πτώμα του θύματος.

Δημοσίευση 12:19’
αρθρο-newpost

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σήμερα στη Νέα Ζηλανδία από την επίθεση λευκού καρχαρία, μία από τις σπάνιες μοιραίες επιθέσεις καρχαρία στη χώρα, γεγονός που οδήγησε τους ναυαγοσώστες να ανοίξουν πυρ για να τού αποσπάσει το πτώμα του θύματος.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σήμερα στη Νέα Ζηλανδία από την επίθεση λευκού καρχαρία, μία από τις σπάνιες μοιραίες επιθέσεις καρχαρία στη χώρα, γεγονός που οδήγησε τους ναυαγοσώστες να ανοίξουν πυρ για να τού αποσπάσει το πτώμα του θύματος. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον του καρχαρία ύστερα από τη μοιραία επίθεση που δέχτηκε ο άνδρας στην παραλία Μουριουάι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Όκλαντ, μία από τις πολλές παραλίες στη δυτική ακτή της χώρας που προτιμούν οι σέρφερ.

Τα σωστικά συνεργεία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσαν ότι ο καρχαρίας ήταν ο «μεγάλος λευκός» καθώς το μήκος του έφθανε τα τέσσερα μέτρα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ελικόπτερο της αστυνομίας επίσης άνοιξε πυρ κατά του καρχαρία.

«Είδαμε το πτερύγιο του καρχαρία και το επόμενο λεπτό…μπουμ, έγινε η επίθεση. Το νερό γέμισε με αίμα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Πίο Μόζι στην τοπική ιστοσελίδα Stuff.co.nz.

«Πυροβόλησαν έξι ή επτά φορές τον καρχαρία, τρεις από το ελικόπτερο της αστυνομίας και μερικές από το ναυαγοσωστικό. Δεν ξέρω αν σκότωσαν τον καρχαρία ή όχι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας εθελοντών ναυαγοσωστών δήλωσε ότι εντοπίστηκαν «ένας ή δύο» καρχαρίες, αλλά κανένας δεν εθεάθη από τη στιγμή που το πτώμα του άνδρα ανασύρθηκε από το νερό.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα θαλάσσια σπορ και οι διακοπές στις παραθαλάσσιες περιοχές προτιμώνται από πολλούς. Περισσότερα από 60 είδη καρχαρία είναι, ωστόσο, γνωστό ότι κολυμπούν στη θαλάσσια περιοχή.

Δεκατέσσερις φονικές επιθέσεις σημειώθηκαν από τότε που ξεκίνησαν να κρατώνται αρχεία, περίπου το 1837, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της χώρας, που προσθέτει ότι, κατά μέσον όρο, σημειώνονται δύο μη φονικές επιθέσεις καρχαρία κάθε χρόνο.

Η τελευταία επίθεση που συνδέεται με θάνατο σημειώθηκε το 2009 όταν ένας άνδρας που έκανε καγιάκ δέχτηκε επίθεση από λευκό καρχαρία στην παραλία του Κορομαντέλ και έχασε τη ζωή του από πνιγμό.

Σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επιθέσεων Καρχαρία, 11 μοιραίες επιθέσεις καταγράφηκαν πέρυσι, περιλαμβανομένων τριών στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική,σχεδόν τριπλάσιος αριθμός από τον μέσο όρο θανάτων από επίθεση καρχαρία από το 2001 ως το 2010.


σχετικα αρθρα