Ένας δημοσιογράφος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Geo του Πακιστάν δολοφονήθηκε την Τετάρτη από ενόπλους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο Μαλίκ Μουμτάζ, ο οποίος εργαζόταν επίσης και στις εφημερίδες The News και Jang που ανήκουν στον ίδιο δημοσιογραφικό όμιλο, δολοφονήθηκε στην πόλη Μιρανσάχ, η οποία θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

«Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι. Πέθανε επί τόπου», ανέφερε ένας αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στην περιοχή, ο Σιράτζ Άχμαντ Χαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Ο Μουμτάζ ήταν επίσης μέλος του συμβουλίου των προεστών της περιοχής και μετείχε σε μια ειρηνευτική επιτροπή που είχε συσταθεί υπό την αιγίδα της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Εχσανουλάχ Εχσάν, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη της οργάνωσης στη δολοφονία, την οποία μάλιστα καταδίκασε έντονα.