Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον ελπίζει να βρει τρόπους για να επιταχύνει την πολιτική μετάβαση στη Συρία και σκοπεύει να συζητήσει διάφορες ιδέες στη διάσκεψη των Φίλων της Συρίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στη Ρώμη.

«Εξετάζουμε και αναπτύσσουμε τρόπους για να επιταχύνουμε τη μετάβαση που επιζητά ο συριακός λαός και η οποία του αξίζει», είπε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς στο Παρίσι, προτού αναχωρήσει για την Ιταλία.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος μελετά την αλλαγή της πολιτικής του απέναντι στον πόλεμο στη Συρία και ενδέχεται να στείλει στους αντάρτες αλεξίσφαιρα γιλέκα και στρατιωτικά οχήματα, καθώς και να παράσχει στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο Κέρι είπε πάντως ότι η συριακή αντιπολίτευση χρειάζεται «περισσότερη βοήθεια» στον αγώνα της κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους βοήθεια σχεδιάζει να προσφέρει η Ουάσινγκτον.