Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει με καλυμμένες τις χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι τον Μάιο, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με τον νέο υπουργό, Μιχάλη Σαρρή και τον νέο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η στρατηγική, ενόψει του Eurogroup της 4ης Μαρτίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Κύπρου αλλά και όλα τα ανοιχτά θέματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Ο κ. Σαρρής έχει, ήδη, επαφές με μέλη του Eurogroup και ανιχνεύει τις διαθέσεις των ομολόγων του, ώστε να μην υπάρξει κάποιος δυσάρεστος αιφνιδιασμός για την κυπριακή πλευρά.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της τάχιστης υπογραφής του μνημονίου με την επίτευξη συνολικής συμφωνίας με την τρόικα, ενώ, εκτίμησε ότι οι δυνατότητες βελτίωσης του μνημονίου είναι μικρές και τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης περιορισμένα. Επίσης, επισήμανε ότι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου δεν είναι θέμα του παρόντος χρόνου.

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα, ειδικά στις τηλεπικοινωνίες και τον ηλεκτρισμό και τάχθηκε υπέρ σημαντικών βελτιώσεων, προκειμένου να απολαμβάνει ο καταναλωτής καλύτερες τιμές και υπηρεσίες.