Μετά τις δηλώσεις του για τις ιταλικές εκλογές στην εκπομπή «Heute Journal» του γερμανικού ZDF, όπου είπε πως «ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Δεν είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, αλλά αυτό δεν βοηθά. Έτσι είναι η Δημοκρατία», ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αβέβαιη πολιτική κατάσταση στην Ιταλία.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός είπε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία έχει κάνει τις αγορές να αμφιβάλουν σχετικά με την πιθανότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης και, όταν αυτού του είδους οι αμφιβολίες προκύπτουν, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης».

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, λέγοντας πως «το είδαμε τον περασμένο χρόνο, όταν οι ελληνικές εκλογές οδήγησαν σε πολιτική αβεβαιότητα. Άλλες χώρες τότε επηρεάστηκαν». Προειδοποίησε τους εκλεγμένους, λοιπόν, «να σχηματίσουν σταθερή κυβέρνηση. Όσο πιο άμεσα το κάνουν, τόσο πιο γρήγορα η αβεβαιότητα θα ξεπεραστεί».

Φρόντισε δε, να διευκρινίσει πως «ποτέ δεν είπα ότι η κρίση έχει περάσει. Είπα μόνο ότι κάναμε σημαντική πρόοδο. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, αλλά θα έχουμε κάποια πισωγυρίσματα».