Η επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη Ελεν Κλαρκ δήλωσε την Τετάρτη από την Μπογκοτά πως υπάρχουν ακόμα στον κόσμο «ένα δισεκατομμύριο φτωχοί», παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο των Στόχων Ανάπτυξης Χιλιετίας (ΣΑΧ).

«Υπάρχουν ακόμα ένα δισεκατομμύριο φτωχοί στον κόσμο», τόνισε η κ. Κλαρκ, καλώντας τα κράτη να "εντείνουν" τον αγώνα κατά της μιζέριας.

Η επικεφαλής του προγράμματος έκανε της δηλώσεις αυτές στη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Στόχους Ανάπτυξης Χιλιετίας στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 ειδικοί από 50 χώρες.

Οι ΣΑΧ είναι ένα σύνολο οκτώ στόχων σε ένα διεθνές σχέδιο για τη μείωση κατά 50% της φτώχειας ως το 2015, μέσω της καταπολέμησης της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και των διακρίσεων κατά των γυναικών.

«Το επόμενο χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί με τον στόχο να εξαλειφθεί πλήρως η απόλυτη ένδεια», επισήμανε η Ελεν Κλαρκ.

Η επικεφαλής του προγράμματος αναφέρθηκε ειδικά στις προόδους που έχουν σημειωθεί στην Κίνα, «όπου εκατομμύρια άνθρωποι ξέφυγαν από την φτώχεια».