Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

Αρνητικό ρεκόρ δημοτικότητας κατέγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δέκα μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για το περιοδικό Le Figaro και δημοσιεύθηκε σήμερα, η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου εμφανίζει πτώση κατά πέντε μονάδες το Φεβρουάριο και διαμορφώνεται στο 30%, με την πτώση σε όσους επέλεξαν το σοσιαλιστή πρόεδρο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές να αγγίζει τις οκτώ μονάδες.

«Μέχρι στιγμής, η γαλλική Προεδρία μπορούσε να καυχιέται για την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που ψήφισαν Ολάντ, η εμπιστοσύνη αυτή ωστόσο έχει πλέον εξαντληθεί», σημειώνεται στην έρευνα.

Όσον αφορά στο γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό, η δημοτικότητά του σημειώνει πτώση επίσης πέντε μονάδων και διαμορφώνεται στο 28%.

Από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, η εμπιστοσύνη των Γάλλων στον κ. Ολάντ εμφανιζόταν κατά μέσο όρο σταθερή, αν και χαμηλή, πέριξ του 35%.

Η έρευνα δείχνει ότι το προφίλ του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου ενισχύθηκε παροδικά από τη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι, χωρίς ωστόσο τα πρόσκαιρα αυτά κέρδη να κεφαλαιοποιηθούν πολιτικά.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1000 γάλλων πολιτών μεταξύ της 21ης και της 25ης Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο