Αρνητικό ρεκόρ δημοτικότητας κατέγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δέκα μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για το περιοδικό Le Figaro και δημοσιεύθηκε σήμερα, η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου εμφανίζει πτώση κατά πέντε μονάδες το Φεβρουάριο και διαμορφώνεται στο 30%, με την πτώση σε όσους επέλεξαν το σοσιαλιστή πρόεδρο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές να αγγίζει τις οκτώ μονάδες.

«Μέχρι στιγμής, η γαλλική Προεδρία μπορούσε να καυχιέται για την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που ψήφισαν Ολάντ, η εμπιστοσύνη αυτή ωστόσο έχει πλέον εξαντληθεί», σημειώνεται στην έρευνα.

Όσον αφορά στο γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό, η δημοτικότητά του σημειώνει πτώση επίσης πέντε μονάδων και διαμορφώνεται στο 28%.

Από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, η εμπιστοσύνη των Γάλλων στον κ. Ολάντ εμφανιζόταν κατά μέσο όρο σταθερή, αν και χαμηλή, πέριξ του 35%.

Η έρευνα δείχνει ότι το προφίλ του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου ενισχύθηκε παροδικά από τη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι, χωρίς ωστόσο τα πρόσκαιρα αυτά κέρδη να κεφαλαιοποιηθούν πολιτικά.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1000 γάλλων πολιτών μεταξύ της 21ης και της 25ης Φεβρουαρίου.