Η σερβική ηγεσία θα συνεδριάσει αύριο στο Βελιγράδι για να εξετάσει τη συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει προς ποια κατεύθυνση μπορεί να κινηθούν οι συνομιλίες με την Πρίστινα, επειδή οι εκπρόσωποί της δεν επιθυμούν να συζητήσουν για τη χορήγηση εκτελεστικών εξουσιών στην ένωση σερβικών δήμων στο Κόσοβο.

Η Σερβία παραμένει πιστή στο διάλογο, ως το μοναδικό τρόπο επίλυσης της κρίσης, αλλά η κατάσταση δεν είναι καθόλου απλή, αλλά πολύ δύσκολη: «Θα βρεθούμε εκτεθειμένοι σε μεγάλες πιέσεις και χειραγώγηση» εκτίμησε ο κ. Ντάτσιτς και τόνισε ότι απευθύνει έκκληση για σύνεση.

«Η Σερβία επέδειξε ορθότητα, δεν ξέρω τι περισσότερο μπορούμε εμείς να προτείνουμε, εκτός από το να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο και να πούμε "τίποτα από δεν γίνεται αποδεκτό, κάντε ό,τι θέλετε". "Αλλά τότε τί θα γίνει με το λαός μας;» υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για συνέχιση του διαλόγου, αλλά δεν γνωρίζει ποιο θέμα μπορεί να συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.