Η Γαλλία και η Ρωσία έχουν τον ίδιο στόχο στη Συρία, να αποτρέψουν δηλαδή τη διάσπασή της, αλλά διαφορετικές ιδέες ως προς το πώς να το καταφέρουν, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

«Έχουμε τον ίδιο στόχο, έστω και αν διαφέρουμε ως προς το πώς να φτάσουμε εκεί. Διαφέρουμε, αλλά μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τρόπο», δήλωσε ο κ. Ολάντ.

«Παρά τις υπάρχουσες διαφορές ανάμεσα στη ρωσική και τη γαλλική θέση (ως προς τη Συρία), είμαστε υπέρ της διατήρησης της Συρίας ως ένα ενιαίο, δημοκρατικό κράτος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Πούτιν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κρεμλίνο.

Ο κ. Ολάντ πρόσθεσε ότι τόσο η Γαλλία όσο και η Ρωσία θέλουν πολιτικό διάλογο, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να υπάρξει διεύρυνση των διαπραγματεύσεων ώστε να συμπεριλάβουν πιθανούς μεσολαβητές ανάμεσα στον Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους αντάρτες.

«Θέλουμε πολιτικό διάλογο. Πιστεύουμε ότι αυτός ο διάλογος πρέπει να βρει μια νέα μορφή ώστε να μιλήσει σε όλες τις πλευρές», είπε ο γάλλος πρόεδρος.

«Πρέπει να φανταστούμε ένα διάλογο που επιτρέπει στην αντιπολίτευση να διαπραγματευτεί με μία πλευρά που θεωρεί αποδεκτή. Θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες πώς μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό», δήλωσε.