Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ 'Ασαντ για τη σφαγή αυτήν την εβδομάδα δκέαδων ανθρώπων, τις σορούς των οποίων έκαψαν, σε χωριό κοντά στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, «το τρομοκρατικό καθεστώς του 'Ασαντ εκτέλεσε 72 ανθρώπους ύστερα από επίθεση στο χωριό Μαλκιγιέ κοντά στην πόλη Σφέιρα της επαρχίας Χαλέπι».  

Τουλάχιστον 49 πτώματα αναγνωρίστηκαν ως την Τετάρτη, τονίζεται στην ανακοίνωση.  

Σύμφωνα με το «Κέντρο Τύπου του Χαλεπίου», τα θύματα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, εκτελέσθηκαν κατηγορούμενα για συνεργασία με τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.  

«Βιασμοί και βασανιστήρια αναφέρθηκαν και σπίτια πυρπολήθηκαν», πρόσθεσε το «Κέντρο Τύπου του Χαλεπίου», ένα δίκτυο ακτιβιστών, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις ηλικίες των 49 εκ των θυμάτων, ανάμεσά τους επτά παιδιά ηλικίας από οχτώ μηνών ως 12 ετών.  

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «πληροφορίες» που αφορούν το θάνατο «δεκάδων πολιτών στο Μαλκιγιέ, ύστερα από επίθεση των τακτικών δυνάμεων που προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χωριό για να μπορέσουν να στείλουν ενισχύσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου».
TAGS