current views are: 1

1 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση12:27

Απέσυρε την αγωγή εναντίον πρώην γειτόνισσάς του ο Πιστόριους

Φιλικά προσπαθεί να λύσει τη διαφορά του με μια πρώην γειτόνισσά του ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.   

Δημοσίευση 12:27’
αρθρο-newpost

Φιλικά προσπαθεί να λύσει τη διαφορά του με μια πρώην γειτόνισσά του ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.   

Φιλικά προσπαθεί να λύσει τη διαφορά του με μια πρώην γειτόνισσά του ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.    Ο παραολυμπιονίκης είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της, ζητώντας αποζημίωση επειδή η γυναίκα αυτή τον είχε καταγγείλει το 2009 για ξυλοδαρμό και πρόκληση τραυμάτων, με αποτέλεσμα ο νοτιοαφρικανός αθλητής να συλληφθεί.
 
«Διεξάγονται εμπιστευτικές συνομιλίες. Προσπαθούμε να λύσουμε το ζήτημα αυτό εξωδικαστικά», δήλωσε ο Γκάρι Πίτσαρντ, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του εβδομαδιαίου περιοδικού Mail&Guardian.

Στις 20 Φεβρουαρίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση αυτή.

«Το περιστατικό αυτό συνέβη πριν από μερικά χρόνια και ο Πιστόριος ζητούσε αποζημίωση για δυσφήμιση», τόνισε ο Πρίτσαρντ.

Η Κάσιντι Τέιλορ-Μέμορι, η οποία κατοικούσε στο ίδιο συγκρότημα με τον Πιστόριους, στην Πρετόρια, είχε κατηγορήσει τον αθλητή ότι τής έκλεισε κατάμουτρα και βίαια την πόρτα του σπιτιού ένα βράδυ το 2009. Εκείνη τού έκανε μήνυση, αφού προηγουμένως χρειάστηκε να υποβληθεί επέμβαση στο γοφό.

Μετά τη μήνυση, ο Πιστόριους συνελήφθη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009 και πέρασε μια νύχτα σε αστυνομικό τμήμα.Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι απλώς έδιωξε τη γειτόνισσά του από το σπίτι του επειδή ήταν μεθυσμένη, ενώ στη συνέχεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της ζητώντας αποζημίωση 2,2 εκατομμυρίων ραντ για δυσφήμιση και απώλεια εσόδων λόγω της κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα.

Η ειρωνεία είναι ότι ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την έρευνα την εποχή εκείνη ήταν ο Χίλτον Μπότα, ο ίδιος που είχε επιβλέψει την έρευνα στην κατοικία του Πιστόριους αμέσως μετά το φόνο.


σχετικα αρθρα