Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε μια διπλή επίθεση με στόχο ένα εστιατόριο κοντά στη θάλασσα το οποίο είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία και είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό των σομαλικών υπηρεσιών ασφαλείας, τον Χέρσι Αντάν, ένας βομβιστής-καμικάζι «αποπειράθηκε να μπει στο εστιατόριο Indian Ocean, κοντά στην ακτή, και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί όταν οι φρουροί προσπάθησαν να τον εμποδίσουν». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου του καμικάζι, σκοτώθηκαν και μερικά λεπτά αργότερα, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα στο κτίριο ο καμικάζι εξερράγη, σκοτώνοντας έναν ακόμα άνθρωπο και τραυματίζοντας επτά ανθρώπους».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μουχουντίν Χάσαν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τέσσερα πτώματα, περιλαμβανομένου αυτού του βομβιστή, προσθέτοντας ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο κόσμο όταν ο δράστης προσπάθησε να μπει σε αυτό.