Σε χημειοθεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει υποβλήθηκε ο Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νίκολας Μαντούρο, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει ανεβασμένο «ηθικό».

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας αποκάλυψε για πρώτη φορά, ότι ο Τσάβες, που νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας, άρχισε χημειοθεραπεία μετά την επιστροφή του από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Νωρίτερα, ο Μαντούρο κατηγόρησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για «εκστρατεία αποσταθεροποιήσης της Βενεζουέλας με ψέματα για την υγεία του Τσάβες».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έχει πραγματοποιήσει καμία τηλεοπτική εμφάνιση ούτε έχει μιλήσει δημόσια από την ημέρα της αναχώρησής του για την Κούβα και την επιστροφή του στο Καράκας, στις 18 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση συνεχίζει να διαρρέει ότι ο πρόεδρος παραμένει σε ελεγχόμενη κατάσταση στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η ισπανική εφημερίδα ABC έγραψε την Παρασκευή ότι ο Τσάβες «μεταφέρθηκε πριν από αρκετές ημέρες σε προεδρική κατοικία στο νησί Λα Ορτσίλα για να περάσει τις τελευταίες ημέρες του με την οικογένειά του».