Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία στην Αστυνομία Τουρκοκύπριας, που διαμένει στη Βρετανία, ότι πήρε περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ λιγότερα από το ποσό, που συμφωνήθηκε με την κυπριακή κυβέρνηση για αποζημίωσή της από απαλλοτρίωση γης στη Λεμεσό. Στο ακίνητό της είχε ανεγερθεί ο συνοικισμός των Πολεμιδιών τη δεκαετία του 1980.

Η Αστυνομία, η οποία διερευνά υπόθεση κλοπής υπό υπαλλήλου, συνωμοσία, πλαστογραφία και αδικήματα με βάση τον νόμο περί συγκάλυψης, προχώρησε στη σύλληψη ενός δικηγόρου από τη Λάρνακα και δύο άλλων προσώπων, ενώ αναζητείται και ένας Τουρκοκύπριος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», περί το 2010 όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλλει τις αποζημιώσεις σε Τουρκοκυπρίους για γη που απαλλοτριώθηκε, άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την περίπτωση της γης στην οποία είχε ανεγερθεί μέρος του συνοικισμού στα Πολεμίδια. Το 2011 φαίνεται πως επήλθε κατάληξη και αποφασίστηκε όπως καταβληθεί στην Τουρκοκύπρια και τους κληρονόμους της, το ποσό των 6.600.000 ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας προς την Αστυνομία, αυτή πήρε μόνο το ποσό των 2.750.000 ευρώ, κάτι δηλαδή λιγότερο από το μισό από αυτό που συμφωνήθηκε. Σήμερα οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Δικαστήριο.