Δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε σφοδρές μάχες σε μια περιοχή-κλειδί κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, καθώς ο συριακός εμφύλιος μαίνεται χωρίς διακοπή αφού δεν διαφαίνεται ουδεμία πρωτοβουλία να αναζητηθεί ένας πολιτικός συμβιβασμός για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας Ουάλιντ Μουάλεμ έφτασε στο Ιράν μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία -- δύο χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Συναντήθηκε με τον ομόλογό του Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ενώ επρόκειτο επίσης να συναντηθεί με τον γραμματέα του ανωτάτου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ιράν, Σαΐντ Τζαλιλί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, ο Μουάλεμ καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να προσφέρουν 'μη-φονική' βοήθεια στους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Δεν καταλαβαίνω πώς οι ΗΠΑ μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη σε οργανώσεις οι οποίες σκοτώνουν το Συριακό λαό», είπε ο Μουάλεμ. «Αυτό δεν είναι παρά μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών. . . όποιος επιδιώκει μια πολιτική λύση δεν τιμωρεί έτσι το συριακό λαό».