Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου σήμερα, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς οι ταραχές και οι εκδηλώσεις πολιτικής ανυπακοής συνεχίζονται στην πόλη, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Περίπου 500 άνθρωποι πέταξαν πέτρες κι αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες στο κτίριο, προκαλώντας πολλές φωτιές στο εσωτερικό του, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν επίσης φθορές σε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που μετέβησαν στο σημείο για να σβήσουν τις εστίες της πυρκαγιάς.

Σε ένα άλλο επεισόδιο στην πόλη τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα της αστυνομίας. Η Πορτ Σαΐντ παραμένει ανάστατη από τα τέλη του Ιανουαρίου, όταν πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο 21 πολίτες για τα αιματηρά επεισόδια σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου εκεί πριν από ένα και πλέον χρόνο.

Η πόλη είναι η μία από τις τρεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ στις οποίες ο ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των ταραχών.

Περίπου 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια βίας που ξέσπασαν κατά την διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, εν μέσω της βαθιάς πολιτικής κρίσης στη χώρα όπου οι κυβερνώντες ισλαμιστές συγκρούονται με την ετερόκλιτη αντιπολίτευση.

Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ έφτασε στη χώρα ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος αναμένεται να καλέσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να αναζητήσουν συναίνεση ώστε να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο και να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Ο Κέρι ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μόρσι και πολλούς ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιχειρηματίες.