Ένας Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη στο βόρειο Μαλί, πολεμώντας στο πλευρό Αφρικανών στρατιωτών εναντίον ισλαμιστών ανταρτών, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Είναι ο τρίτος άνδρας των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων που χάνει τη ζωή του στην αφρικανική χώρα αυτή από την έναρξη των επιχειρήσεων της Γαλλίας στο Μαλί την 11η Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Αμύνης της Γαλλίας ανέφερε ότι ο 26χρονος δεκανέας Σεντρίκ Σαρεντόν σκοτώθηκε αργά χθες βράδυ στο οροπέδιο Αντράρ ντε Ιφόγας, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. Ανήκε σε ένα γαλλικό τάγμα αλεξιπτωτιστών.

«Ο πρόεδρος της δημοκρατίας (Φρανσουά Ολάντ) πληροφορήθηκε με μεγάλη θλίψη το θάνατο σε μάχη χθες βράδυ στο βόρειο Μαλί ενός στρατιώτη», ανέφερε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. «Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε το βαθύ του σεβασμό για τη θυσία αυτού του νεαρού στρατιώτη».

Σύμφωνα με το γαλλικό γενικό επιτελείο, «τουλάχιστον 15» ισλαμιστές μαχητές «εξουδετερώθηκαν» το Σάββατο στις συγκρούσεις στις οποίες έχασε τη ζωή του ο Γάλλος στρατιώτης.

Ένας Γάλλος πιλότος ελικοπτέρου είχε σκοτωθεί τις πρώτες ώρες της γαλλικής επέμβασης στο Μαλί, ενώ ένας αλεξιπτωτιστής είχε σκοτωθεί την 19η Φεβρουαρίου.

Ο στρατός του Τσαντ ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες ότι σκότωσε δύο ανώτατα στελέχη της αλ Κάιντα στην περιοχή--τον Μοχτάρ Μπελμοχτάρ και τον Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζάιντ.
TAGS