Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού τραυματίστηκε την Κυριακή στην πόλη Πορτ-Σαΐντ, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και στην αστυνομία είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματισμούς.
Όπως ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός, ο αστυνομικός και ο στρατιωτικός, που χτυπήθηκε στο πόδι, πυροβολήθηκαν από αγνώστους μπροστά από την έδρα του κυβερνείου του Πορτ-Σαΐντ.

Σύμφωνα το υπουργείο Υγείας, στη διάρκεια της ημέρας οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και στην αστυνομία προκάλεσαν 253 τραυματισμούς.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν μετά από την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να μετακινήσει 39 κρατούμενους για τις βιαιότητες μετά από αγώνα ποδοσφαίρου στο Πορτ-Σαΐντ το Φεβρουάριο του 2012.

Η ετυμηγορία, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το Σάββατο, αφορά τη δεύτερη ομάδα των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση αυτή.

Τον Ιανουάριο, 21 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πορτ-Σαΐντ, καταδικάστηκαν σε ισόβια, γεγονός που προκάλεσε νέες αιματηρές συγκρούσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.
Την Κυριακή, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος του Πορτ-Σαΐντ με την αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως αποφάσισε να μετακινήσει κρατούμενους έξω από το Πορτ-Σαΐντ αρχίζοντας από τους 39 κατηγορούμενους στην υπόθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα προκειμένου να αποτρέψει νέα βίαια επεισόδια.

Το Σάββατο, διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη και εμπόδισαν τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά.