Πανικό προκάλεσε στα Κατεχόμενα το ενδεχόμενο γρίπης των χοίρων. Το γεγονός προβάλλεται έντονα και μέσα από τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο οποίος κάνει αναφορά στην κηδεία του 57χρονου «βοηθού αστυνομικού επιθεωρητή» Κεμάλ Ερουρετέν, ο θάνατος του οποίου οφείλεται πιθανότατα στη γρίπη των χοίρων.
Στο πρωτοσέλιδό της η Χαβαντίς γράφει ότι δείγματα αίματος του θανόντος στάληκαν στην Τουρκία για την ακριβή διάγνωση των αιτιών θανάτου. Στην οικογένεια έχουν πει ότι ο θάνατος του 57χρονου οφείλεται στη γρίπη των χοίρων. Ο αρχίατρος του «κρατικού» νοσοκομείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Ερντάλ Οζτσένκ δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Ερουρετέν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στη χολή και μετά από λίγο προσβλήθηκε με βρογχοπνευμονία. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου, είπε, περιμένουν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρεται, ο Ερουρετέν εισήχθη στο «κρατικό» νοσοκομείο Αμμοχώστου στις 27 Φεβρουαρίου με πόνους στη χολή. Νοσηλεύθηκε δύο ημέρες και του δόθηκε εξιτήριο. Τη νύχτα της ίδιας ημέρες μεταφέρθηκε και πάλι σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Αμμοχώστου. Προχθές το βράδυ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε από την Αμμόχωστο στο «κρατικό νοσοκομείο» Λευκωσίας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στο μοιραίο.

Η κηδεία του 57χρονου χθες έγινε με «αστυνομικές τιμές», όπως αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος σήμερα, ενώ η Χαβαντίς σημειώνει πως η μητέρα του, Αλιγιέ Ερουρετέν που πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται υπό θεραπεία εδώ και καιρό, με το ζόρι στέκονταν στα πόδια της. Το φέρετρο του Κεμάλ Ερουρετέν, προστίθεται, ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του ψευδοκράτους και τη στολή της τουρκικής Φενερμπαχτσέ, της οποίας ήταν οπαδός.

Η Κίπρις γράφει ότι πανικό προκάλεσε το περιστατικό και πολλοί έπαιρναν τηλέφωνο στα νοσοκομεία των κατεχομένων παραπονούμενοι για συμπτώματα γρίπης. Οι ειδικοί πρότειναν τον εμβολιασμό για βρογχοπνευμονία. Η γνωστή γιατρός στα κατεχόμενα και «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Δρ Σιμπέλ Σιμπέρ δήλωσε στην Κίπρις ότι κάθε χρόνο η γρίπη είναι αιτία θανάτων, όμως φέτος τα κρούσματα σημειώνουν σοβαρή αύξηση.

Πηγή: sigmalive.com