Έστησε ολόκληρη «θεατρική παράσταση» ο ελληνοκύπριος «ψευτοαστυνομικός» για να ληστέψει οικιακή βοηθό από το Βιετνάμ.

Υπολογίζοντας προφανώς πως η αλλοδαπή μετέφερε μαζί της μεγάλο χρηματικό ποσό, της έστησε καρτέρι κατά την έξοδό της την Κυριακή. Της ανέκοψε τον δρόμο με θράσος, παρουσιαζόμενος ως αστυνομικός του Εμιγκρέισιον, επιδεικνύοντας μάλιστα και κάποια ταυτότητα.

Η ανυποψίαστη οικιακή βοηθός, δέχτηκε τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της για να πιστοποιηθεί το νόμιμο της παραμονής και της εργασίας της στην Κύπρο, ο παρουσιαζόμενος όμως αστυνομικός επέμενε σε πιο εξονυχιστική έρευνα. Προσποιούμενος ότι με το κινητό του τηλέφωνο μιλούσε με τους προϊσταμένους του, διαβάζοντας από τα έγγραφα τα στοιχεία της ελεγχόμενης, διέταξε την βιετναμέζα να κοιτάζει προς διαφορετική κατεύθυνση, προκειμένου να ερευνήσει και την τσάντα της. Εκείνη υπάκουσε, αφήνοντας στην ουσία τον επιτήδειο να δράσει απαρατήρητος κι ανενόχλητος.

Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα, ο «αστυνομικός» παρέδωσε κλειστή την τσάντα στην αλλοδαπή, αναφέροντας της ότι είχε περάσει επιτυχώς την διαδικασία του επιβαλλόμενου ελέγχου.

Η Βιετναμέζα διαπίστωσε την έλλειψη του μαύρου πορτοφολιού της από την τσάντα της μετά την απομάκρυνση του «ψευτοαστυνομικού». Όπως κατήγγειλε στην πραγματική Αστυνομία, εντός του πορτοφολιού υπήρχαν 1050 ευρώ, χρήματα που προόριζε να αποστείλει στους οικείους της στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της παραπονούμενης ο ύποπτος που τη λήστεψε, είναι προφανώς ελληνοκύπριος, ηλικίας 30-35 χρόνων.

Πηγή: kathimerini.com.cy