«Μην κατηγορείτε την Γερμανία για την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία», διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

Υπεραμυνόμενος της «σιδηράς» πολιτικής που προωθεί το Βερολίνο για την οικονομική εξυγίανση των χωρών Ευρωζώνης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η χώρα του για το εκλογικό αποτέλσμα στην Ιταλία. Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας στις αγορές, κάτι που είδαμε και στην Ελλάδα.«Στην Ιταλία, τα κόμματα που εξελέγησαν καλούνται τώρα να σχηματίσουν κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε επίσης πως η πολιτική αστάθεια σε μία χώρα της Ευρωζώνης και ότι συνεπάγεται αυτό στις αγορές, μπορεί πράγματι να δημιουργήσει ένα φαινόμενο «ντόμινο». Υπενθύμισε πως ο ίδιος δεν έχει δηλώσει ποτέ πως η κρίση του ευρώ έχει τελειώσει.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική της λιτότητας, πιστεύω ότι είναι ένας παρεξηγημένος όρος. Αλλιώς την κατανοοούν οι Γερμανοί και αλλιώς οι Αγγλοσάξωνες», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.